

Faculty of Medicine, Dentistry & Health Sciences

Melbourne Dental School



BOH Year 1 Orientation

MONDAY 19 FEBRUARY 2024

Venue: Jean Falkner Tahija Lecture Theatre, Ground Floor Royal Dental Hospital of Melbourne, 720 Swanston Street

Enter via Lynch Street Entry 2, where a staff member will usher you to the venue

Please arrive at 9:00am for a 9:15am start

WELCOME AND INTRODUCTION					
9:15 AM	10:05 AM	9:15am Dr Samantha Byrne Director of Teaching & Learning (15 mins) 9:30am Dr Roisin McGrath Director of the Bachelor of Oral Health (10 mins) 9:40am Sarah Laing Year 1 Coordinator (10 mins) 9:50am Introduction to BOH1 Subject Coordinators (15 mins)			
MORNING TEA					
10:05 AM	10:30 AM	Please bring your own morning tea and water bottle. You are invited to visit the Dental Museum and Radiography Lab during the tea break. Dr Rita Hardiman will be in attendance in the museum and Julie Owen in the lab. Note: You cannot eat in the lab.			
FURTHER INFORMATION					
10:30 AM	12:00 PM	10:30am AP Team Timetable, clinical compliance, absences, and special consideration (20 mins) 10:50am Mario Smith Instrument purchasing information (15 mins) 11:05am Dale Baum Occupational Health & Safety (15 mins) 11:20am Matt Williams Student Life (20 mins) 11:40am Jillian Lu & Rashay Kotecha Melbourne Dental Student Society (10 mins) 11:50pm Chau Nguyen Access cards and locker codes (10 mins)			
LUNCH					
12:00 PM	1:00 PM	Venue: Geoffrey Wylie Lecture Theatre (next door) Pizzas and drinks will be provided. MDSS representatives will also be in attendance.			
SCHOOL TOUR					
1:00 PM	2:00 PM	Please take note of your group allocation (see next page) for a school tour so we can split into groups efficiently. Groups will meet outside on Lynch St before commencing the tour.			
CLINICAL COMPLIANCE SESSION					
2.00 PM	3.00 PM	2:00pm Daniel Cassim Health Hub (15 mins) 2:15pm Sarah Laing & Daniel Cassim Clinical compliance process session + Sonia support			

BOH Year 1 Orientation

See below for your tour group allocation. Tours commence at 1PM, outside on Lynch St. Swapping groups is **not** permitted. If you aren't on the list, contact dental-office@unimelb.edu.au

TOUR GROUP ALLOCATIONS					
Group 1 With Sarah Laing	1				
Group 2 With Julie Owen					
Group 3 With Dr Clare McNally					
Group 4 With Amber Stevanov					
Group 5 With Sophie McKenna					
Group 6 With Dr Samantha Byrne					

The following orientation resources will be available in the Orientation module within the BOH1 Scheduling and Placement Community on the LMS from Monday, 12 February. Please review this content thoroughly. Please also familiarise yourself with the LMS sites for each of your subjects.

ADDITIONAL ORIENTATION INFORMATION				
Academic Programs Team Orientation Information	Document			
Mario Smith Instruments and Equipment	Documents			
Dale Baum Occupational Health and Safety	Documents and quiz			
Patrick Condron Introduction to the Brownless Biomedical Library	Video recording			
Stop1 Student Services	Video recording			
Andrew King University Security	Video recording			
Useful student support links	Links to useful sites			
Melbourne Dental Student Society	Video recording			
Health Hub Clinical Compliance	Video recording			

The University has done its best to ensure that material contained in this publication was correct at the time of printing. The University gives no warranty and accepts no responsibility for the accuracy or completeness of information and the University reserves the right to make changes without notice at any time in its absolute discretion. Users of this publication are advised to reconcile the accuracy and currency of the information provided with the relevant faculty or department of the University before acting upon or in consideration of the information.